Boeing Çin’e teslim edemediği uçakları elden çıkarıyor

Boeing, Çin’e Teslim Edilmeyen Uçakları Başkalarına Satmayı Değerlendiriyor

ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, ABD’nin uyguladığı ek gümrük vergileri nedeniyle Çin’e teslim edilmeyen onlarca uçağını alternatif alıcılara yönlendirmeyi planlıyor. Şirket, elindeki nakdi artırmayı ve hizmet biriminde kısmi satışlarla borçlarını azaltmayı amaçlıyor. Böylece, uçakların ellerinde kalmasını engellemeyi hedefliyor.

Boeing’in Genel Müdürü Kelly Ortberg, yapılan analist toplantısında, “Çin’deki müşterilerimiz gümrük vergileri nedeniyle teslimatlarını almayacaklarını bildirdi” şeklinde konuştu. Ayrıca, şirketin Mali İşler Müdürü Brian West, yeni alıcılar bulma konusunda zorluk yaşamayacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal ürünlere getirdiği yüzde 145’lik ek gümrük vergisi karşılığında Çin, yüzde 125’e varan ek gümrük vergisi uygulamıştı.

Sektör kaynakları, Boeing’in Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’da yeni müşteriler bulabileceğini ancak bu görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu ifade etti.

Geçmişte, 737 MAX jetlerinin Çin’e 5 yıl boyunca ithalatının yasaklanması ve ticari anlaşmazlıkların yaşanması döneminde Boeing, uçakları geri çekmezken, Xiamen Hava Yolları için inşa edilen iki uçak geçen hafta Seattle’daki üretim tesislerine geri getirildi.

Flightradar24 verilerine göre, bugün bir 737 MAX uçağının daha Çin’den ABD’nin Guam bölgesine gönderildiği belirlendi.

Boeing, bu yıl Çin’e 50 yeni uçak daha teslim etmeyi planlarken, West, halihazırda üretilmiş veya üretim aşamasında olan 41 uçak için yeni alıcılar bulma çabalarına başladıklarını söyledi.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir