Bursa’da Yumurtada Fiyat Farkı

Bursa’da Yumurta Fiyatları Düşüyor: Üniversiteden Ucuz ve Kaliteli Seçenek!

Bursa’da market ve şarküterilerde 30’lu kolisinin fiyatı 300 lirayı geçen tavuk yumurtaları Uludağ Üniversitesi Ziraat ve Veteriner fakültelerinin satış mağazalarında 200 liradan satılıyor. “Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi”ne göre, şubatta 4,10 lira olan yumurta fiyatları martta yüzde 10,48 artarak 4,53 liraya çıktı.

Yumurtada geçen yılın mart ayına göre artış yüzde 66 olurken, haziran ayına göre yükseliş yüzde 136’ya ulaştı. Yumurtada üretici fiyatları hazirandan bu yana aralıksız yükseliyor. Tüketiciye ise daha yüksek fiyatlara ulaşan yumurtada çiftlik/kümes yumurtalarının 30’lu kolisi 250 liranın, gezen tavuk yumurtalarının kolisi ise 300 liranın üzerine çıktı.

En ucuz protein kaynağının bile pahalı olduğu bu dönemde Uludağ Üniversitesi Ziraat ve Veteriner fakültelerinin satış mağazalarında 30’lu yumurtaların kolisi 200 liradan satılıyor. Ziraat Fakültesinin yaklaşık 3 bin tavuğun bulunduğu kümeste, özel yemlerle beslenen kanatlılardan elde edilen ve lezzetiyle beğeni toplayan yumurtaların 30’lu kolisi satış mağazalarında 200 liradan satılıyor.

Mağazada kekikli tarhana, üzüm suyu, domates suyu gibi öğrencilerin öğrenirken ürettiği ürünler de piyasanın çok altında fiyata alıcı buluyor. Veteriner Fakültesinin gezen tavuklarından üretilen yumurtaların da 30’lu kolisi 200 liradan satılıyor. Fakültenin mağazasında süt ürünleri de bulunuyor. Fakültelerin akademisyenlerine göre çiftlik ile gezen tavuk yumurtaları arasında bir fark bulunmuyor. – BURSA

Related Posts

93 milyondan fazla Avrupalı yoksulluk riskinde

Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişinin yoksulluk riskinde olduğu bildirildi.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı zirveye ulaşıyor: Karnabahar ve havuçta yüzde 43 artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Bakan Işıkhan’dan önemli açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Deprem planınız hâlâ yok mu?

Geçen haftaki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından annem beni aradı. Kaygılıydı, dikkat etmemi ve önlem almamı istiyordu. “Ben Naci Görür’e inanıyorum; dikkatli ol,” dedi. Hafta sonu yürüyüş yaptığım yakın bir arkadaşım ise “Bence Şener Üşümezsoy haklı. Stres azaldı” diyordu. Bir de Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar var. Abartılı gelebilir ama Türkiye yine bölündü. Bir yanda Naci Görürcüler, diğer yanda Şener Üşümezsoycular ve diğer tarafta Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar. Aslında listeye başka isimler de eklenebilir.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir