İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

AFAD: Silivri Açıklarında Meydana Gelen Deprem Kuzey Anadolu Fayı Üzerinde Gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Bu depremin ardından Silivri açıklarında birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Son depremlerin ardından, deprem sigortalarına olan ilgi tekrar arttı. Ancak, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından bile hala pek çok ev Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamış durumda.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) alınan bilgilere göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı %62 ve poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon. Türkiye genelinde ise sigortalılık oranı %56 iken, İstanbul %62’lik oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

İstanbul’daki sigortalılık oranının yüksek olmasına rağmen hala her 4 evden 1’inin deprem sigortası yaptırmamış olması endişe verici bir durum.

Bölgelere göre bakıldığında, sigortalılık oranı açısından Marmara Bölgesi %64 ile ilk sırada yer alırken, en düşük sigortalılık oranı %45 ile Karadeniz Bölgesi’nde kaydedildi.

Marmara Bölgesi’nde, Yalova %83 ile en yüksek sigortalılık oranına sahip iken, onu sırasıyla %82 ile Sakarya, %79 ile Tekirdağ takip etti. En düşük oran ise %47 ile Bilecik’te görüldü.

Sigortalılar Hasar İhbarlarını DASK’a Yapabilir

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak, hasar ihbarlarını kolayca yapabilirler. Ayrıca, hasar ihbarlarını “www.dask.gov.tr” ve e-Devlet Kapısı üzerinden de iletebilirler.

Devletin sağladığı DASK, konutları deprem ve depremin doğrudan neden olduğu diğer afetlere karşı güven altına almaktadır.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana, kurumlar ve sigorta şirketleri toplumda sigorta bilincini artırmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Related Posts

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Dev teknoloji şirketinin yeni adresi belli oldu: Çin dönemi sona eriyor!

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi teknoloji devlerini yeni arayışlara itiyor. Apple, üretimde rotayı Hindistan’a çevirmeye hazırlanıyor. Bu adım küresel elektronik dengelerinde değişime işaret ediyor.

Şimşek programı raf ömrünü doldurdu

Bakan Şimşek ABD’li yatırımcıya, ‘programda bir değişiklik olmadığını’ anlatıyor ancak 23 aylık çaba siyasi çıkarlar uğruna 4 haftada heba oldu. Şimdi kapı kapı para aranıyor.

TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 7 bölge toplantısında, 81 il ve 160 ilçeden gelen oda-borsa temsilcileri iş dünyasının sıkıntılarını dile getirdi. Finansmana erişim zorluğu, zirai don ve artan maliyetler öne çıkan sorunlar arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir