İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul’un Dönüşümü ve Yeniden İnşası İçin Çağrı: Devlet, Yerel Yönetimler ve Halk İşbirliği Yapmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın işbirliği yaparak İstanbul’un dönüşümünü ve yeniden inşasını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Depreme hazır olmanın önemine dikkat çeken Avdagiç, her günün ve her saatin değerli olduğunu belirterek, “Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Devletimizin hazır olması güven verici. Belediyelerimizin halkla dayanışma içinde olması büyük bir güç kaynağıdır. Şimdi, devlet, yerel yönetimler ve halk olarak hep birlikte çalışarak İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. İstanbul’un ekonomik kalbi olan işyerlerini de unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Ticari Yapılarda Güçlendirme Çalışmaları Hemen Başlatılmalı”

Avdagiç, ticari binalarda devletin desteğiyle risk değerlendirmesi yapılması ve modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi. “Konutlar için yapılan güçlendirme çalışmalarının ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için de acilen başlatılması gerekmektedir. 16 milyon İstanbullu’nun can güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizken, Türkiye’nin üretim üssü olan İstanbul’daki iş yerlerini de depreme dayanıklı hale getirerek üretimi korumalıyız. İnsanların canını korumak ve ekonomik faaliyetleri sürdürmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir