Karya Vizyon Turizm Buluşması Muğla’da Başladı

GETOB, Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması İle Turizm Vizyonunu Belirliyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), turizmin değişen vizyonuna yön vermek ve bölgesel kalkınmayı küresel ölçekte artırmak amacıyla “Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması”nı Muğla’da gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilir turizm politikaları, yeni seyahat trendleri, yat turizmi ve kıyı destinasyonları, dijitalleşme, gastronomi ve otelcilikte yenilik gibi konuların ele alındığı etkinliğin açılışında konuşan GETOB Başkanı Cengiz Aygün, Türkiye’nin turizm geçmişine de değinerek, 1930’lu yıllarda Atatürk’ün turizme yaklaşımını örnekledi.

Aygün, 1937’de yapılan bir otel anketinde Türkiye’de 1127 otel ve 1495 han bulunduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk Türk mutfağını kültürel bir kimlik unsuru olarak gördü ve bu mirası gelecek nesillere aktarmayı hedefledi. Devlet yemeklerinde Türk mutfağını ön plana çıkararak, Türkiye’nin zengin gastronomik kültürünü dünyaya tanıttı. Bu yaklaşım, bugün gelişen gastronomi turizminin temelini oluşturuyor.” dedi.

Aygün, Cumhuriyet döneminde turizm altyapısının hızla geliştiğine vurgu yaparak, “1924’te Türkiye’nin ilk yataklı treni olan Wagons-Lits hizmete girmiş, 1925’te turistlere rehberlik ve tercümanlık hizmetlerini içeren bir kararname yayımlandı. 1933’te Devlet Hava Meydanları İşletmesi kuruldu ve İstanbul ile Ankara arasında deneme niteliğinde uçak seferleri gerçekleştirildi. Ayrıca aynı yıl Oda ve Lokantacılar Cemiyeti kurularak gastronomi sektörünün gelişimine katkı sağlandı.” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlenen açılışta, öğrenciler ve minikler “23 Nisan” temasıyla sahne performansları sergiledi.

Öğrenci ve miniklerin performansı, otelciler ve turizmciler tarafından büyük beğeni ve alkışlarla karşılandı.

Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması, yarın gerçekleşecek söyleşi ve panellerle sona erecek.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir