MÜSİAD Bursa’da ekonominin nabzı tutuldu







MÜSİAD Bursa Şube Toplantısında Ekonomi Değerlendirildi


BURSA (İGFA) – MÜSİAD Bursa Şube Toplantısında Ekonomik Durum Ele Alındı

Ekonomideki son gelişmeler ve küresel riskler, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak’ın liderliğindeki toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı. MÜSİAD Bursa üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda konuşan Başkan Şenocak, Türkiye’nin ekonomik zorlukları aşarak yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak “Ülke ekonomisi, sınavları geçerek istikrarlı bir döneme girdi.” dedi.

Enflasyonun %38’e kadar gerilemesinin kalıcı bir iyileşmeyi işaret ettiğini belirten Şenocak, özellikle otomotiv, tekstil ve savunma sanayindeki ihracatın güçlenmesinin küresel rekabetçiliği artırdığını dile getirdi.

Şenocak, döviz kurlarındaki dalgalanmaların zamanında ve kararlı müdahalelerle kontrol altına alınmasının ekonominin gücünü ve direncini gösterdiğini ifade etti.

“Dış Ticaret Politikalarımızı Gözden Geçirmeliyiz”

Küresel ticaretteki belirsizliklere değinen Şenocak, özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri politikasının dünya ekonomisinde risk oluşturabileceğine işaret ederek “ABD’nin korumacı ticaret politikaları küresel ekonomik dengeleri tehdit ediyor.” dedi.

Çin’in ABD pazarına giremeyen ürünleri agresif fiyat politikalarıyla diğer pazarlara yönlendirebileceğini söyleyen Şenocak, dış ticaret stratejilerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ve üretim kalitesinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Dengeli Bir Yaklaşım İzledi

Ekonomist Hikmet Baydar, ABD’nin gümrük vergisi kararlarının dünya genelindeki ticari gerginliği artırdığını belirterek, Türkiye’nin diplomatik ve dengeli bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Baydar, ticaretin sadece fiyatla belirlenmediğine dikkat çekerek, devlet başkanlarının ihracata siyasi onay vermesinin önemli olduğunu ifade etti.

“MÜSİAD İle Güçlü İşbirliği Yapın”

İhracatçılara yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Baydar, ülkelere sadece ürünle değil, sivil toplum örgütleri üzerinden de girilmesi gerektiğini belirterek, MÜSİAD gibi güçlü iş insanları dernekleriyle hareket etmenin avantajlarına değindi.

Etkinlik, Hikmet Baydar’ın sunumunun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Related Posts

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Euro rekor kırdı, altın yükselişe geçti!

Alım-satım yapacakların ve yatırımcıların gözü piyasalarda. Altında son günlerin en büyük yükselişi gerçekleşirken, döviz kurunda euro ralli yaptı. Gün bitimine doğru yükselişe geçen kur ve altında güncel tablo şöyle: Dolar yüzde 0,08 ile 39,8427 TL …

Pakistan’da enflasyon düşüş trendinde

Pakistan’da uzun süredir yüksek seyreden enflasyon, Haziran ayında belirgin bir rahatlama yaşadı. Mayıs ayındaki %3,5 seviyesinden %3,2’ye inen yıllık enflasyon, özellikle gıda ve alkolsüz içecekler, giyim ve ayakkabı ile alkollü içecekler ve tütün …

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Altın alıcıları dikkat: Gram altında düşüş sonrası yeni tahmin ne?

Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda rekor seviyeleri test ettikten sonra düşüş trendine girdi. Özellikle Orta Doğu’da İsrail ile İran arasında ateşkesin sağlanmasıyla fiyatlarda düşüş derinleşti. Peki altın fiyatlarında gerileme sürecek mi?