‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

Türkiye, Avrupa’nın En Düşük Asgari Ücret Veren Ülkelerinden Biri Haline Geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Eurostat’ın asgari ücret verilerini inceledi. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücret veren ülkeler arasına girdiğine dikkat çekti. Eurostat verilerine göre, Türkiye’deki brüt asgari ücret 19 Mart operasyonu sonrasında 708 Euro iken, 592 Euro’ya düşerek yüzde 16 oranında azaldı.

Avrupa genelinde en yüksek brüt asgari ücreti alan ülke Lüksemburg oldu ve 2.638 Euro ile listenin başında yer aldı. Türkiye ise 708 Euro ile sondan altıncı sırada bulunuyor. 2024 yılının ilk altı ayı verilerine bakıldığında ise Türkiye, 613 Euro asgari ücret ile sondan beşinci sırada yer almıştı. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin güncel kurlarla Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü sırada yer aldığına işaret etti.

Asıl Zarar Asgari Ücretliye!

Güncel kur ile Türkiye’nin asgari ücretinin 592 Euro olduğunu ve bu durumun Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından Avrupa’da üçüncü en düşük seviyede olduğunu belirten Bakırlıoğlu, ülkenin 2024 yılında sondan beşinci sıradan sondan üçüncü sıraya gerilediğini vurguladı. Bakırlıoğlu, döviz kurlarındaki oynaklığın Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini ve iktidarın yaklaşık 50.4 milyar dolarlık döviz rezervi sattığını ifade etti.

Enflasyonun arttığı bir ortamda, ücretlerin azaldığına dikkat çeken Bakırlıoğlu, net asgari ücretin alım gücünün korunabilmesi için zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ülkenin gerçek gündeminden kaçılamayacağını ve asgari ücretlinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, halkın açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Dev teknoloji şirketinin yeni adresi belli oldu: Çin dönemi sona eriyor!

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi teknoloji devlerini yeni arayışlara itiyor. Apple, üretimde rotayı Hindistan’a çevirmeye hazırlanıyor. Bu adım küresel elektronik dengelerinde değişime işaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir